Kanayan Yara; Trafik Poliçesi

Yıllardır tartışılan, yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan çıkar sorusuna bir yenisi daha eklendi. Trafik poliçesi havuza geçecek mi? geçmeyecek mi? Sektör nefesini tutmuş SEDDK’dan gelecek haberi bekliyor.

Kanayan Yara; Trafik Poliçesi
15 Kasım 2022 - 17:32

SEÇİMLER VE İLGİSİZLİK

Ticaret Odası Sigortacılık meslek komitesi seçimlerinde sona doğru geliyoruz. Seçimlere acenteler bazı illerde tek liste ile, bazı illerde ise dört listeye kadar çıkan rekabet ortamında gittiler. İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya gibi illerde seçim epey hareketli geçti. Acenteler adına ise çok da bir hareketlilik yoktu zira katılım %20-35 oranında idi. Diğer illerin seçim sonuçları için tıklayabilirsiniz…

Sektörün aslan payına sahip İstanbul’da katılım %25 civarı Oy kullanma hakkına sahip 4500 üye varken 1100 civarı üye oy kullandı. (Özellikle üye dedim bu sayının içerisinde sigorta şirketleri, sigorta brokerleri, sigorta eksperleri bulunmaktadır). Diğer illerde de tablo hemen hemen bu şekilde diyebiliriz. Görüştüğüm ve seçim değerlendirmeleri sonucunda acenteler, bu tip yapıların sorunlarını çözmediğine inanıyor. Yılların bıkmışlığı var sanki.  Yaşanan bu sorunlar önümüzdeki günlerde daha da artarak devam edeceğe benziyor.

Önümüzdeki aylarda yapılacak SAİK seçimlerine aday olan arkadaşlara bu konuyu dikkate almalarını öneririm. Gerçi kime ne öneriyorsun ey İbrahim, zaten iki aday var bunlar da işin piri olmuşlar. Seçimlere katılımı artırmanın yollarını aramalısınız.

KANAYAN YARA; TRAFİK POLİÇESİ

SEDDK 16 Kasım’da Zorunlu Trafik sigortalarında yaşanan sorunlar nedeniyle yeni yol haritasını açıklayacak. Herkes merakla bekliyor, umarım dağ fare doğurmaz. Acente ziyaretlerimde bu konu ile ilgili yapmış olduğum tespitleri kısaca paylaşmak gerekirse; acentelerin öncelikli beklentisi 4. Basamağın da havuza alınması. Diğer önerileri de sıralamak gerekirse;

  • Özellikle şirket araçlarında 4.5.6.7. basamaklar havuz olsun, gerekirse üst limit kaldırılabilir,
  • 6.7. basamaklarda üst limiti kaldırıp, taksit sayısı artırılabilir,
  • Sür primli poliçelerde üst limiti kaldırılsın, gerekirse taksit yapılabilir,
  • 5.6.7. basamaklarda serbest tarifeye geçilebilir,
  • Yeni tesciller de (0 ve ikinci el dahil) havuza dahil edilebilir,

gibi öneriler ön plana çıkıyor diyebiliriz. Aslında önerilerin tamamı havuz olsun yönünde. Havuz kurtuluş. Tabi biz burada tespitleri acente penceresinden bakarak yapıyoruz. Sektörün diğer paydaşları konuya hangi pencereden bakıyor onu da açıklama gelince öğreneceğiz. Trafik poliçesi önemli. 

İbrahim AKPINAR 
Sigorta Gündemi 


Bu haber 433 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum