Erhan Navruz'dan Sahte Sigorta Sitelerine Karşı Vatandaşlara Uyarı

Navruz, bu tür dolandırıcılık girişimlerinin özellikle internet üzerinden yapılan sigorta poliçesi satışlarında yaygınlaştığını belirtti ve vatandaşların bu konuda çok dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Erhan Navruz'dan Sahte Sigorta Sitelerine Karşı Vatandaşlara Uyarı
30 Mayıs 2024 - 11:06 - Güncelleme: 30 Mayıs 2024 - 11:10

Sigorta Haber Genel Yayın Yönetmeni Erhan Navruz, son zamanlarda artan sahte sigorta satış siteleriyle ilgili olarak vatandaşları uyardı.

Navruz, bu tür dolandırıcılık girişimlerinin özellikle internet üzerinden yapılan sigorta poliçesi satışlarında yaygınlaştığını belirtti ve vatandaşların bu konuda çok dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, sigorta poliçesi satın alırken en güvenilir yöntemin sigorta acentelerinden doğrudan satın almak olduğunu ifade etti.

Navruz, sahte sigorta sitelerinin, profesyonel ve güvenilir görünümlerine rağmen aslında vatandaşların hem paralarını hem de kişisel bilgilerini çalmak amacıyla kurulduğunu söyledi. Bu tür dolandırıcılık faaliyetlerinin mağdurlarının genellikle, internette arama yaparken düşük fiyatlı sigorta poliçelerine cazip gelen vatandaşlar olduğunu belirtti. Bu noktada, vatandaşların sahte siteleri gerçeklerinden ayırt etmenin zor olabileceğine dikkat çeken Navruz, sahte sitelerin genellikle çok profesyonel ve ikna edici göründüğünü, bu yüzden de birçok kişinin bu tuzağa düştüğünü ifade etti.

Erhan Navruz, vatandaşların sigorta poliçesi satın alırken dikkat etmeleri gereken bazı önemli noktalara da değindi. İlk olarak, sigorta poliçesi satın alınacak sitenin güvenilir olup olmadığını kontrol etmek gerektiğini belirtti. Bu noktada, sitenin alan adı ve diğer iletişim bilgileri gibi detayların dikkatlice incelenmesi gerektiğini vurguladı.

Navruz, sahte sigorta sitelerinin genellikle gerçek sigorta şirketlerinin isimlerini ve logolarını kullanarak vatandaşları kandırdığını belirtti. Bu nedenle, sigorta poliçesi satın alırken mutlaka şirketin resmi web sitesine girilmesi ve burada yer alan iletişim bilgileri üzerinden doğrudan iletişime geçilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, şüpheli görünen veya çok düşük fiyatlarla poliçe sunan sitelerden uzak durulması gerektiğini ifade etti.

Sigorta poliçesi satın alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli hususun, sigorta şirketinin geçmişi ve müşteri yorumları olduğunu belirten Navruz, bu tür bilgilerin internette kolayca bulunabileceğini ve vatandaşların bu bilgileri mutlaka kontrol etmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca, sigorta acentelerinin, sigorta şirketleri adına poliçe satma yetkisine sahip olduğunu ve bu nedenle sigorta acentelerinden satın alınan poliçelerin daha güvenilir olduğunu ifade etti.

Navruz, sahte sigorta sitelerinin mağdurlarının genellikle sigorta poliçesi aldıklarını sanarak dolandırıldıklarını ve gerçek bir hasar durumunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirtti. Bu tür mağduriyetlerin önlenmesi için vatandaşların sigorta poliçesi satın alırken çok dikkatli olmaları gerektiğini ve şüpheli durumlarda mutlaka yetkili mercilere başvurmaları gerektiğini vurguladı.

Son olarak, Navruz, sigorta poliçesi satın alırken her zaman en güvenilir yöntemin, sigorta acentelerinden doğrudan satın almak olduğunu yineledi. Sigorta acentelerinin, müşterilere en uygun poliçeyi bulmak ve tüm süreç boyunca destek olmak konusunda uzman olduklarını belirten Navruz, bu nedenle sigorta poliçesi satın alırken sigorta acentelerinin tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.
Bu haber 574 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum