ÇOK SERBEST TARİFE

Serbest tarife mi? Tarife zaten serbest değil mi?Sigorta şirketleri zaten serbest tarifenin dibine vurmuş değiller mi?

ÇOK SERBEST TARİFE
10 Temmuz 2024 - 13:17

Dijitalden farklı fiyat,farklı komisyon,kendi sitelerinde farklı fiyat,bankalarında farklı fiyat zaten şirketler yeterince serbest değil mi?

Acentelerin canı çıkmış elli farklı farklı fiyat ile rekabet ederek vatandaşa hizmet vermeye çalışırken.Aynı şirketin aynı poliçeye üç farklı fiyat verdiği yerde,Serbest tarife kesinlikle olmalı ama nasıl?

Tabiki şuan ki gibi şirketlerin kafasına göre uyguladıkları dağıtım kanllarınına farklı farklı fiyat politikasıyla değil tabiki.Bu sistem ancak serbest acenteyi serbest,serbest bitirme tarifesi olacaktır.Bu şekilde asla olmaz.Bu işin esas baş aktörü acentelerinde tüm dağıtım kanalları ile eşit haklara sahip olduğu aynı poliçenin bütün dağıtım kanallarında aynı fiyat olduğu durumda olabilir.
Böyle olduğunda sigorta sektörü her zaman daha güvenilir gelişime açık daha sağlıklı olacaktır muhakkak.Burda olması ve yapılması gereken seddk,tsb ve acenteler ile birlikte çözümlerin nasıl olması gerektiğiyle iliği ortak çalışmalar yapılarak tüm tarafların ortak şartlarda buluşarak çözümler bulması ile hayata geçebilir.

Yoksa bu serbest piyasada acenteler son sürat uçuruma gitmektedir.Tahmin edersiniz ki bir filmde başrol oyuncusu ölürse film biter.Başrol oyuncusu (acenteler)yaşamaya devam etmeli ki bu film devam etsin..

Sigorta şirketleri serbest acenteyi serbest serbest, bitirmeye bu şekilde devam ederlerse filmde bu satranç da biter.Unutmayalım ki santranç bittiğinde vezirde piyonda kalede aynı kutuya konulur.
Sağlıklı günlerde görüşmek dileğiyle

Serkan KILIK
BURSA SİGORTA ACENTELERİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI
Bu haber 217 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum