Bu mesleğin gelişip daha ilerilere gitmesi.

Bizler yani ACENTELER,  asli işi ve tek işi sigorta acenteliği olan bizler yani Profesyonel Sigorta Acenteleri ise bu güzide mesleği elimizden geldiğince daha ilerilere taşıma gayreti içerisindeyiz.

Bu mesleğin gelişip daha ilerilere gitmesi.
02 Eylül 2023 - 16:51 - Güncelleme: 02 Eylül 2023 - 16:57
Arkadaşlar Merhaba,
Gelişmekte olan ülkemiz ekonomisi içinde çok önemli bir rol alan sigortacılık mesleği gün geçtikçe önem kazanmaktadır. İlimiz de de bu önem günden güne artmaktadır.

Bizler yani ACENTELER,  asli işi ve tek işi sigorta acenteliği olan bizler yani Profesyonel Sigorta Acenteleri ise bu güzide mesleği elimizden geldiğince daha ilerilere taşıma gayreti içerisindeyiz.


İlimiz merkezinde  Yetkili Acente olarak yaklaşık 50 adet acente meslektaşlarımız faaliyet göstermektedir.
Ve  yaklaşık 22 adet ise Şube acentelik faaliyettedir.         
Ne yazık ki sektörümüzün kanayan yarası ise yetkisiz, gayri nizami ekran dağıtımı ile sektöre darbe vuran sektörün güvenilirliğini yitirmesinde ki başlıca sebeplerden kaçak şube yapı sayısını maalesef hiç bilemiyoruz.

Bunlara ek ise asli işi sigortacılık olmayan  “ ek işi sigortacılık olan “   yaklaşık 81 adet Banka şubesi, yaklaşık 80 adet PTT şubesi, yaklaşık 60 adet Tarım Kredi Kooperatif Şubesini de ekler isek 220 adet şube  faaliyettedir.


Bizler yaklaşık 15 yıldır Derneğimiz ve Ticaret Odası meslek Komiteleri olarak elimizden geldiğince Sigorta Acenteliğini daha iyi yerlerde, daha itibarlı  meslek ve daha kaliteli işyapış şekli ile hizmet verme yönünde gayret sarf etmekteyiz.          
Ve inşallah  bu hedefimizi de başaracağız.

Bu mesleğin gelişimi için ilimizde seçilen Meslek komitesi üyeleri olarak, Dernek Yönetimi olarak, Sektör delegeleri olarak,  TÜSAF ve SAİK ile el ele, gönül gönüle, kol kola beraber ve birlikte yürüyüp tüm sorunlarımızı aşabileceğimize inanmış kişiler sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev yapmaktayız.   

Bizler bu mesleğin gelişip daha ilerilere gitmesi ve gelecekte daha önemli meslek olması için ve gelecek kuşaklarımıza daha güzel meslek bırakabilmek için gayret sarf etmekteyiz.


Bu güzelliklerden ümitvarız, ümidimizi hiç kırmadan, gardımızı  hiç düşürmeden,    en yüksek moral-motivasyon ile çalışıp mesleğimizi daha kaliteli hale getirmek için gayret ederek, Güzel şehrim Afyonkarahisarımız dan, tüm meslektaşlarıma hayırlı işler bol bereketli kazançlar dilerim.

Kalın sağlıcakla

Durmuş GÜMÜŞ

ATSO 24. Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı
AFSAD Genel Sekreteri.
 
 
Bu haber 483 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum