Başarılı İnsanların Pazartesi Sabahları Uyguladıkları 11 Alışkanlık Nedir?

Hepimiz başarılı olmak isteriz

Başarılı İnsanların Pazartesi Sabahları Uyguladıkları 11 Alışkanlık Nedir?
23 Temmuz 2020 - 12:17

Hepimiz başarılı olmak isteriz . Bu inkar edilemeyecek bir gerçek.




Peki, neden çoğu insan kendini başarılı hissedemiyor? Başarıyı yakalayanlar ile başarıyı sadece sözlük anlamı ile bilenlerin farkı ne olabilir hiç düşündünüz mü? Neyi farklı yaptıklarının bir cevabı olamaz belki ama herkesin kendine uyarlayabileceği bir cevap olabilir bu soruya. Misal başarılı insanların bir günü bizden farklı olarak nasıl geçirirler? Hadi başlayalım.

  1. Erken Uyanmak


Bunu herkes duymuştur herhalde. Fazla mı klişe? Bir düşünün sadece, sabah erken kalktığınızda o gün normalden daha uzunmuş gibi gelmiyor mu? İşte başarılı olmanın bir sırrı fazladan zaman yaratmak.

Ayrıca herkes uyurken uyanmanın verdiği özgüven ve liderlik hissi paha biçilemez. Sadece bu hisleri tatmak için bile erken uyanabilir insan. Kendinize 5'te kalkmak gibi bir şart koymanıza da gerek yok. Misal siz normalde saat 9'da uyanıyorsanız bundan sonra 8'de uyanın. Zamanla daha da azaltabilirsiniz saatleri. Size kalmış.

  1. Spor Yapmak


Uyku sersemliğini atmak için daha iyi bir yol bilen var mı? Güne enerjik başlayın. Ayrıca spor yapmak düşüncelerimizi de olumlu yönde etkiler. Bir iki küçük egzersiz hareketi yapmak zor olmamalı?

  1. Kahvaltı Yapmak


Ne demişler, 'Aç ayı oynamaz'. Çok doğru söylemişler. Midemizden gelen seslere mi odaklanalım yoksa önümüzdeki işe mi? Dengeli beslenmek her zaman işe yarar.

  1. Plan Yapmak


Rotası belli olmayan gemi için rüzgar hiçbir işe yaramaz. Plansız programsız yapılan şeylerden başarılı olamazsınız. Ancak şans yüzünüze güler. Onun da devamı gelmez. Her zaman bir planınız olsun. Yedek plan işlerine de sonra bakarsınız. Güne planlı başlamak şart!

  1. Temiz ve Düzenli Olmak


Bulunduğunuz ortam temiz ve düzenli olmalı. Dikkat dağınıklığı yaratmak istemiyorsanız dağınıklığa bir son verin ve başarılı olma yolunda bir adım daha atın.

  1. Beklenmedik Şeylere Hazırlıklı Olmak


Erken kalkmak bu gibi durumlarda ekstra işe yarıyor mesela. Zaman kısıtlı olunca her şey aceleye gelebiliyor. Başarılı insanlar her şeye hazırlıklı olmaya çalışırlar. Dünya hali sonuçta di mi?

  1. Odaklanmak


Bir konu hakkında çalışırken özellikle duygusal iniş çıkışları kontrol altında tutup ana odaklanmak verimliliği arttıracaktır.

  1. Ertesi Günün Varlığını Unutmazlar


Günü bitirmenin yanı sıra ertesi gün içinde birtakım şeylerin temelini yaparlar ve ertesi güne daha hazır başlarlar.

  1. Yüz Yüze Konuşmak


İnsan ilişkilerini iyi tutmak için yüz yüze konuşmak, göz teması kurmak vs. her zaman işe yarar.

  1. Acil İşleri İlk Sıraya Koymak


Zaman yönetimini iyi yapmak başarılı olmak için önemli bir kuraldır. Enerjimizi acil olan işler için kullanırsak günün sonunda daha mutlu hissederiz.

  1. Kendine zaman ayırmak


Tüm gün işlerle boğuşmak insanı bir süre sonra boğar. Bu yüzden gün içinde sevdiğiniz şeylere de vakit ayırın. Bu sizi motive edecektir. Mutlu olmak başarılı olmakla ilişkilidir. Sürekli çalışmak sizi başarıya götürecek diye bir şart yoktur. Önceliğiniz mutlu olmak olsun. Bunun için de kendinizi tanımalısınız.


 

Kaynak: SİGORTA HABER
Bu haber 410 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum