ACENTELERİ YOK ETME ÇALIŞMALARI (2)
Eminim bir çoğunuz Acenteleri yok etme çalışmaları (1) neydi diye düşünüyorsunuz
21 Eylül 2016 - 09:23
Eminim bir çoğunuz Acenteleri yok etme çalışmaları (1) neydi diye düşünüyorsunuz. Sektörü çok iyi takip edenler o 1 nolu maddenin yerine bir çok yaşanmış madde ekleyebilir.
Dün Sayın Bakan Trafik sigortası ile ilgili büyük bir açıklamada bulundu. "Vatandaş tek bir sistemle Trafik poliçeleri ile ilgili fiyatları görecek " Harika bir haber değil mi ? Demek ki isteyince yapabiliyorlarmış. Bir Arkadaşımızın iki yıl önce bir önerisi vardı. Acenteler tek bir tuşla tüm fiyatları görsünler ve poliçe düzenleyebilsinler diye .
Neden bu öneride bulundu bu arkadaşımız ? Çünkü Acenteler sigortalılarına özellikle Trafik sigortasında en yüksek fiyatı vermek istemiyorlardı. Çünkü o vatandaşın kaskosunu,Sağlık poliçelerini,konut poliçelerini,hatta hatta iş yeri poliçelerini Sigorta Acenteleri düzenliyor.
Birileri Sayın Bakanlara, Hazineye Hatta başbakana,Cumhurbaşkanına,muhalefete Sigorta Poliçesinin Bir emtia olmadığını anlatmalı. Trafik sigortası poliçesini internetten veya bankadan temin eden her vatandaş hasar anında Acenteye başvuruyor ve başvuracak.
Burada Sigorta Acentesinin çok büyük emeği ve katkısı var.
Vatandaşın yanında olan bir sistem gibi görünse de talep edilen Acentelere büyük bir darbe olabilir mi? Evet ! Acentenin iş yükü daha çok artacaktır. Ve bu sistemden yine kurtlar nemalanacaktır. Hazinenin Ve Sayın Bakan Şimşek'iin bu yanlışlıktan derhal geri adım atarak daha etik uygulama olan Sigorta Acentelerinin kurumsallaşması ve kalkınması ve daha çok hizmet edebilmeleri için ekonomik ve sosyal destek vermeli ve mesleğin kalkınmasını sağlamalıdırlar.
Neşe DEMİRAĞ
Bu haber 604 defa okunmuştur.







YORUMLAR