Yeter artık bir karar verin !

Nerede kaldı sigortanın ve sigorta acentesinin önemi ? Senede bir kez sigortacılık haftası nedeniyle, bir reklam, birkaç görsel afiş, oldu bitti. Z kuşağı ile tanışma, Z kuşağı ile sigortacılıkta buluşma , komisyonumuzu iade ederek mi olacak ? Yada sigorta denince akla, hediye gelir bilinci ile mi olacak ?

Bir tarafta sigorta bilincini arttıralım, sigortanın ve sigorta acentesinin önemini erken yaşlardan itibaren gençlerimize çocuklarımıza aşılayalım diye çaba harcayanlar acenteler, diğer tarafta bu çabayı destekleyen sigorta şirketleri ama ne hikmetse bu çabaya destek veren şirketlerimiz, aynı şekilde sigorta sektöründe en uygun fiyat, en düşük fiyat burada, kazıklanmayın diye her gün televizyon kanallarında reklam veren keçilere atlara ineklere daha çok destek vermektedir.

Bunu hem acentelik vererek hem de yüksek komisyon vererek açık seçik alelade bir şekilde yapmaktadır.
Bu keçiler, gayet açık bir şekilde, sigorta komisyonu paylaşılır mantığı ile satış yapmaktadır. Yeni nesil mi dersiniz , Z kuşağımı dersiniz adı ne olursa olsun, bu nesil bu slogan ile yetişmektedir.
Nerede kaldı sigortanın ve sigorta acentesinin önemi ??

Senede bir kez sigortacılık haftası nedeniyle, bir reklam, birkaç görsel afiş, oldu bitti.
Z kuşağı ile tanışma, Z kuşağı ile sigortacılıkta buluşma , komisyonumuzu iade ederek mi olacak, Yada sigorta denince akla, hediye gelir bilinci ile mi olacak.

Eğer ki bırakın sigorta bilincini , bu keçiler doğru yolda, siz de onu takip edin diyorsanız, bize ürün gamınızı arttırın, ürün çeşitliliğinizi arttırın, yeni ürünlere yönelin masallarını artık anlatmayı bırakın.

16 000 acenteden yaklaşık 12 000 lik bir kısmının yıllık portföyü 1 Milyonun altında, bu kazançlar ile acentenin hangi şartlarda yaşadığını , nasıl ayakta kalmaya çalıştığını görebilmek için matematik dehası olmaya gerek yok.

Ben komisyonun yükseltilmesinden önce, sektöre zarar veren bu yapıların bu satış politikasının bir an önce durdurulması engellenmesi gerektiğini düşünmekteyim. RİSTURN KESİNLİKLE YASAKLANMALI.

Bu yasaklama olmadığı sürece %30 komisyon alsak ne olur. Ben komisyonumu paylaşmak için mi yükselteceğim. Ey meslektaşım, bana bir şey olmaz deme, belki sende benim gibi komisyon iade etmiyorsun ama, en fazla 2 aya kalmaz, sende ya o trene binersin, yada istasyondan çeker gidersin.

Herkes hep bir ağızdan , sektörümüzü büyütelim, penetrasyonu arttıralım diye bağırıyor, iyi tamam güzel de, poliçe sat ama nasıl satarsan sat ile mi bu sektör büyüyecek. Sektörü bugüne taşıyan acenteleri hiçe sayarak mı bu sektör büyüyecek.

Şirket CEO ları gelip geçici, Gn Müd. Leri gelip geçici, hatta şirketlerin kendisi bile gelip geçici, üzülerek söylüyorum eğer bu durum böyle devam ederse , biz acenteler de gelip geçici olacağız.

Artık acente değil, satış elemanı olacağız.
Sat nasıl satarsan sat , yeter ki sat !!


Saygılarımla 
Burhan ÖZTÜRK